За нас

Oral Academy Bulgaria е една съвременна платформа за комуникация между колеги. Тя е една нова среда за обмяна на опит и идеи. Създадена е от млад колектив и цели скъсяването на разстоянието между денталните лекари във виртуалното пространство, както и взаимопомощ между тях при по-трудни клинични случаи.

Платформата има действаща фейсбук страница, където се обявяват основните публикации и новини, както и шест групи разпределени в шест направления. Група за еднодонтия с име “Oral Academy Endo”, група за орална и лицево-челюстна хирургия и патология с име “Oral Academy OMFS”, група за ресторативни възстановявания, протетична рехабилитация на дъвкателния апарат – съответно “Oral Academy Restorative”, група за ортодонтия - “Oral Academy Orthodontics”, група за маркетинг и управление на денталната практика "Oral Academy Management" и не на последно място – група за пародонтология и дентални импланти “Oral Academy Perio and Implants”. В страницата вече са публикувани много полезни материали, които се свалят безплатно. Някои от тях са анкетни листове за оценка за медицинския статус на пациентите, различни информирани съгласия, кратък справочник с антибиотиците, които се използват при одонтогенните инфекции, схеми за борба с анафилактичен шок и много други.

Сайтът на платформата е вече факт – https://www.oralacademy.bg . Очаквайте постепенно представяне на целият ни екип, който се състои от специалисти от цяла България.

Пародонталната регенеративна терапия обхваща спектър от процедури, които възстановяват загубените твърди и меки тъкани, поддържащи зъбите, като по този начин коригира щетите нанесени от пародонтита. През последните  години изследванията в тази област следват два пътя. От една страна, има развитие на използваните видове мембрани и костни присадки, както и добавянето на стимулиращи тъканите фактори, които насърчават естествената способност на организма да регенерира тъканите на пародонта. От друга страна,този напредък доведе до промяна в анализа на случаите, така че зъбите с локализиран тежък пародонтит, включително тези с комбинирани ендодонтско-пародонтални лезии, вече не се считат за безнадеждни за лечение.

Затлъстяването означава натрупване на излишни мазнини в тялото, особено около корема. Затлъстяването води до няколко здравословни състояния, включително сърдечни заболявания, диабет, високо кръвно налягане, част от така наречения метаболитен синдром.

С появата си електронните цигари предизвикаха възторг у пушачите, които искаха да се разделят с вредния навик, но не им стигаше воля. Изобретението се представяше като здравословна алтернатива на отровния цигарен дим. Малко по-късно се оказа, че това е преди всичко рекламна стратегия.

Пиърсингът по тялото е популярна форма на самоизразяване. Оралният пиърсинг може да изглежда атрактивно, но може да бъде и опасен за здравето.