За нас

Oral Academy Bulgaria е една съвременна платформа за комуникация между колеги. Тя е една нова среда за обмяна на опит и идеи. Създадена е от млад колектив и цели скъсяването на разстоянието между денталните лекари във виртуалното пространство, както и взаимопомощ между тях при по-трудни клинични случаи.

Платформата има действаща фейсбук страница, където се обявяват основните публикации и новини, както и шест групи разпределени в шест направления. Група за еднодонтия с име “Oral Academy Endo”, група за орална и лицево-челюстна хирургия и патология с име “Oral Academy OMFS”, група за ресторативни възстановявания, протетична рехабилитация на дъвкателния апарат – съответно “Oral Academy Restorative”, група за ортодонтия - “Oral Academy Orthodontics”, група за маркетинг и управление на денталната практика "Oral Academy Management" и не на последно място – група за пародонтология и дентални импланти “Oral Academy Perio and Implants”. В страницата вече са публикувани много полезни материали, които се свалят безплатно. Някои от тях са анкетни листове за оценка за медицинския статус на пациентите, различни информирани съгласия, кратък справочник с антибиотиците, които се използват при одонтогенните инфекции, схеми за борба с анафилактичен шок и много други.

Сайтът на платформата е вече факт – https://www.oralacademy.bg . Очаквайте постепенно представяне на целият ни екип, който се състои от специалисти от цяла България.

Третирането на зъбите чрез въздушно полиране е мощна комбинация от вода и прах, насочени към зъбните повърхности за по-ефективно премахване на плака и петна от ТЗТ.Комбинацията вода-прах може да достигне точно под маргиналната гингива, така че може безопасно да премахне бактериите, причина за началото пародонталните заболявания.

Регенеративната пародонтална терапия, която се извърша в корективната фаза от лечението, включва методи за възстановяване на изгубените в резултат от пародонталното заболяване - кост, периодонтален лигамент и цимент.

Много от пациентите изпитват неприятни емоции при мисълта за денталния кабинет, но денталните лекари също се сблъскват с ужасяващи неща в своята практика. Ето няколко истории от практиката: