За нас

Oral Academy Bulgaria е една съвременна платформа за комуникация между колеги. Тя е една нова среда за обмяна на опит и идеи. Създадена е от млад колектив и цели скъсяването на разстоянието между денталните лекари във виртуалното пространство, както и взаимопомощ между тях при по-трудни клинични случаи.

Платформата има действаща фейсбук страница, където се обявяват основните публикации и новини, както и шест групи разпределени в шест направления. Група за еднодонтия с име “Oral Academy Endo”, група за орална и лицево-челюстна хирургия и патология с име “Oral Academy OMFS”, група за ресторативни възстановявания, протетична рехабилитация на дъвкателния апарат – съответно “Oral Academy Restorative”, група за ортодонтия - “Oral Academy Orthodontics”, група за маркетинг и управление на денталната практика "Oral Academy Management" и не на последно място – група за пародонтология и дентални импланти “Oral Academy Perio and Implants”. В страницата вече са публикувани много полезни материали, които се свалят безплатно. Някои от тях са анкетни листове за оценка за медицинския статус на пациентите, различни информирани съгласия, кратък справочник с антибиотиците, които се използват при одонтогенните инфекции, схеми за борба с анафилактичен шок и много други.

Сайтът на платформата е вече факт – https://www.oralacademy.bg . Очаквайте постепенно представяне на целият ни екип, който се състои от специалисти от цяла България.

Още в древните египетски и древногръцки времена някои лекарства съдържали сол като съставка. Това е така, защото солта доказано намалява инфекцията и възпалението. 

Предимства на изплакването със солена вода 

Когато солената вода попадне в устната кухина тя неутрализира киселините продукт на микробния метаболизъм и извежда бактериите на повърхността и ги елиминира. Това улеснява отмиването им. Ето защо изплакването със солена вода е силно препоръчително, лесно за приложение и евтино средство за поддържане на орално здраве.

Болки в гърлото

Солената топла вода може да помогне за ликвидиране на бактериите, но също така изтласква белите кръвни клетки  към възпаленото гърло. Това подсилва естествената имунна защита.

Свеж дъх

Изплакване със солена вода след хранене ликвидира лошия дъх и остава свежо усещане.

Гингивит

Солената вода има чудесен профилактичен ефект срещу гингивит благодарение на своето противомикробно действие (плаковият биофилм е в основата на тези заболявания).

Едем

Разтворът е хипертоничен (за сравнение 0,9% NaCl е изотоничен разтвор), което ще доведе до насочено движение на молекулите и ще редуцира отока.

Начин на приготвяне и употреба

Изплакване с вода и сол два пъти на ден.

Изплакване  веднага след хранене, за да премахнете частиците от храната

Една водна чаша с топла вода, към която се прибавя половин чаена лъжичка сол.

За по-силен и по-ефективен разтвор, може да се добави и чаена лъжичка сода за хляб (алкализира средата).

Неправилната и прекомерна употреба  може да има негативен ефект върху емайла!

.