За нас

Oral Academy Bulgaria е една съвременна платформа за комуникация между колеги. Тя е една нова среда за обмяна на опит и идеи. Създадена е от млад колектив и цели скъсяването на разстоянието между денталните лекари във виртуалното пространство, както и взаимопомощ между тях при по-трудни клинични случаи.

Платформата има действаща фейсбук страница, където се обявяват основните публикации и новини, както и шест групи разпределени в шест направления. Група за еднодонтия с име “Oral Academy Endo”, група за орална и лицево-челюстна хирургия и патология с име “Oral Academy OMFS”, група за ресторативни възстановявания, протетична рехабилитация на дъвкателния апарат – съответно “Oral Academy Restorative”, група за ортодонтия - “Oral Academy Orthodontics”, група за маркетинг и управление на денталната практика "Oral Academy Management" и не на последно място – група за пародонтология и дентални импланти “Oral Academy Perio and Implants”. В страницата вече са публикувани много полезни материали, които се свалят безплатно. Някои от тях са анкетни листове за оценка за медицинския статус на пациентите, различни информирани съгласия, кратък справочник с антибиотиците, които се използват при одонтогенните инфекции, схеми за борба с анафилактичен шок и много други.

Сайтът на платформата е вече факт – https://www.oralacademy.bg . Очаквайте постепенно представяне на целият ни екип, който се състои от специалисти от цяла България.

В интернет има два вида хора: тези, които обичат да гледат видеоклипове с пъпки, кисти и абсцеси и такива, които не разбират това.

Със сигурност не е преувеличено да се каже, че хората са очаровани от видеоклипове на стискане на пъпки, евакуиране на гной и други подобни. Известният дерматолог от Калифорния Сандра Лий е наречена “Dr. Pimple Popper” (Доктор Пъпкотрепач) и има над три милиона абонати в YouTube. 891 видеоклипа на Лий, показващи премахване на черни точки, кисти, липоми и други с т над 1,5 милиарда гледания. 

Какво е толкова привлекателно в тези видеоклипове? Казано по-просто, те карат мозъка ви да се чувства добре.

Когато изтисквате собствените си пъпки, вашият мозък всъщност освобождава допамин , невротрансмитерът на щастието. Както неврологът и доц. Д-р Хедър Берлин казва: „Има цикъл на тревожност или възбуда преди акта и чувство на облекчение след това.“ .Усещате комбинация от физическо облекчаване на налягането, когато пукате пъпка, както и психическо чувство на облекчение. 

Можете също така да почувствате подобно чувство на облекчение, ако само гледате как някой друг го прави. Сравнява се с гледането на страшен филм. Получаваш прилив на еуфория и вълнение.Ние сме привлечени от неща, които са страшни, без реално чувство за опасност.

Като лекари по дентална медицина често се сблъскваме с гнойни колекции, които се налага да евакуираме, но прави ли ни това щастливи?