За нас

Oral Academy Bulgaria е една съвременна платформа за комуникация между колеги. Тя е една нова среда за обмяна на опит и идеи. Създадена е от млад колектив и цели скъсяването на разстоянието между денталните лекари във виртуалното пространство, както и взаимопомощ между тях при по-трудни клинични случаи.

Платформата има действаща фейсбук страница, където се обявяват основните публикации и новини, както и шест групи разпределени в шест направления. Група за еднодонтия с име “Oral Academy Endo”, група за орална и лицево-челюстна хирургия и патология с име “Oral Academy OMFS”, група за ресторативни възстановявания, протетична рехабилитация на дъвкателния апарат – съответно “Oral Academy Restorative”, група за ортодонтия - “Oral Academy Orthodontics”, група за маркетинг и управление на денталната практика "Oral Academy Management" и не на последно място – група за пародонтология и дентални импланти “Oral Academy Perio and Implants”. В страницата вече са публикувани много полезни материали, които се свалят безплатно. Някои от тях са анкетни листове за оценка за медицинския статус на пациентите, различни информирани съгласия, кратък справочник с антибиотиците, които се използват при одонтогенните инфекции, схеми за борба с анафилактичен шок и много други.

Сайтът на платформата е вече факт – https://www.oralacademy.bg . Очаквайте постепенно представяне на целият ни екип, който се състои от специалисти от цяла България.

Първият случай на аугментация на меките тъкани е извършена на пациент с кожна форма на туберкулоза в края на XIX век.По това време хирургът използвал мастна тъкан като филър. Мазнините били извлечени от коремната област.И до днес мастната тъкан все още се считат за популярен природен пълнител в света на пластичната хирургия и продължава развитието в тази насока. Той се  предпочита пред синтетични материали при инжектиране на тялото или други обширни зони. Използването му в областта на лицето и шията отстъпва на синтетичните филъри.  

Хирургическите престилки първоначално са били бели, но един влиятелен лекар ги е променил в зелено, защото е смятал, че това ще бъде по-благоприятно за очите на хирурга.

Физическата активност има редица ползи, включително способността й да понижава риска от сърдечни заболявания, затлъстяване, диабет тип 2 и някои видове рак, изследвания показват, че може също да подобри оралното здраве.

Децата с цепки и техните родители са изправени пред редица трудности свързани с този вроден дефект. Една от тях е храненето, което е от изключителна важност за развиващия се и растящ детски организъм. Рационалното хранене трябва да отговаря количествено и качествено на възрастовите нужди.

Още в древните египетски и древногръцки времена някои лекарства съдържали сол като съставка. Това е така, защото солта доказано намалява инфекцията и възпалението.