За нас

Oral Academy Bulgaria е една съвременна платформа за комуникация между колеги. Тя е една нова среда за обмяна на опит и идеи. Създадена е от млад колектив и цели скъсяването на разстоянието между денталните лекари във виртуалното пространство, както и взаимопомощ между тях при по-трудни клинични случаи.

Платформата има действаща фейсбук страница, където се обявяват основните публикации и новини, както и шест групи разпределени в шест направления. Група за еднодонтия с име “Oral Academy Endo”, група за орална и лицево-челюстна хирургия и патология с име “Oral Academy OMFS”, група за ресторативни възстановявания, протетична рехабилитация на дъвкателния апарат – съответно “Oral Academy Restorative”, група за ортодонтия - “Oral Academy Orthodontics”, група за маркетинг и управление на денталната практика "Oral Academy Management" и не на последно място – група за пародонтология и дентални импланти “Oral Academy Perio and Implants”. В страницата вече са публикувани много полезни материали, които се свалят безплатно. Някои от тях са анкетни листове за оценка за медицинския статус на пациентите, различни информирани съгласия, кратък справочник с антибиотиците, които се използват при одонтогенните инфекции, схеми за борба с анафилактичен шок и много други.

Сайтът на платформата е вече факт – https://www.oralacademy.bg . Очаквайте постепенно представяне на целият ни екип, който се състои от специалисти от цяла България.

AquaCare е революционен стоматологичен продукт в областта на безконтактната и минимално инвазивната стоматология, правейки рутинните стоматологични процедури безболезнени за пациентите.

AquaCare въздушно абразио - Air Abrasion

В режим на „cutting”, AquaCare се използва за подготовка на кавитети без необходимост от анестезия. AquaCare действа бързо, но консервативно, като свежда до минимум отстраняването на здрав ТЗТ и елиминира риска от разрушаване или счупване. За разлика от конвенционалните ротативни инструменти, AquaCare не е в пряк допир със зъбната структура. Няма вибрации, генериране на топлина, шум или мирис. Други рутинни процедури, извършвани с този уред, включват:

  • изчистване на фисури
  • подготовка на повърхности за “bonding”
  • премахване на текущите остатъци от цимент от корони или мостовете.

AquaCare въздушно полиране - Air Polishing

В режим на почистване AquaCare осигурява високо ефективно премахване на петна. Също така повишава ефективността на процедурите за избелване на зъбите. AquaCare може да почисти много фината структура на зъба, което конвенционалните почистващи системи не могат да направят.

Многофункционален наконечник - изрязване, почистване, измиване и подсушаване

Основната характеристика на AquaCare е патентованият наконечник. Той доставя високоскоростен флуиден поток, за да създаде течна завеса около абразивната среда. Течността се подава от самостоятелен резервоар в модула AquaCare. Потокът от течности елиминира свободните частици прах и е удобен за пациента. Наконечникът осигурява пълен достъп в устната кухина, тъй като няма допълнителни приставки за сода. Лек е за задържане, лесен за маневриране и работи еднакво добре с материали за рязане и почистване. Контролите за скорост и прах на AquaCare позволяват на денталния лекар да регулира налягането и количеството прах, който се подава към наконечника. Дюзите за рязане на волфрамов карбид могат лесно да се променят в зависимост от лечението.

Спестяващо време крачно управление

AquaCare включва управление чрез  крака с тройно действие, което позволява извършването на операции за рязане, почистване, измиване и сушене през същия наконечник, което осигурява работа без прекъсване. Може да се извърши цяла процедура, без да се отстранява накрайникът от устната кухина.

Удобна система за прахови контейнери

Прахът за AquaCare се предлага в самостоятелни прахови контейнери, които позволяват бърза и лесна подмяна. Касетата има вградена система за подаване, която елиминира блокирането. Също така позволява бърза, ефективна смяна на материалите, избягвайки смесването и възможното замърсяване на праховете. В момента AquaCare работи с  4 различни вида:

Натриев бикарбонат

Полиране и профилактика

Sylc

Превъзходно полиране и профилактика. Чувствително почистване и отстраняване на петна. 

Алуминиев оксид 29 микрона

Кавитетна препарация- предназначен за минимално инвазивна стоматология, реже с точност и прецизност, премахвайки възможно най-малко здрави ТЗТ. Може да се използва за подготовка на кавитети.

Алуминиев оксид 53 микрона

Композитни ресторации