За нас

Oral Academy Bulgaria е една съвременна платформа за комуникация между колеги. Тя е една нова среда за обмяна на опит и идеи. Създадена е от млад колектив и цели скъсяването на разстоянието между денталните лекари във виртуалното пространство, както и взаимопомощ между тях при по-трудни клинични случаи.

Платформата има действаща фейсбук страница, където се обявяват основните публикации и новини, както и шест групи разпределени в шест направления. Група за еднодонтия с име “Oral Academy Endo”, група за орална и лицево-челюстна хирургия и патология с име “Oral Academy OMFS”, група за ресторативни възстановявания, протетична рехабилитация на дъвкателния апарат – съответно “Oral Academy Restorative”, група за ортодонтия - “Oral Academy Orthodontics”, група за маркетинг и управление на денталната практика "Oral Academy Management" и не на последно място – група за пародонтология и дентални импланти “Oral Academy Perio and Implants”. В страницата вече са публикувани много полезни материали, които се свалят безплатно. Някои от тях са анкетни листове за оценка за медицинския статус на пациентите, различни информирани съгласия, кратък справочник с антибиотиците, които се използват при одонтогенните инфекции, схеми за борба с анафилактичен шок и много други.

Сайтът на платформата е вече факт – https://www.oralacademy.bg . Очаквайте постепенно представяне на целият ни екип, който се състои от специалисти от цяла България.

В своята ежедневна практика денталните лекари се нуждаят от малък набор, но с висока ефективност и приложение моделажни инструменти. На пазара се предлага широка гама, но кой е най-подходящият.

Създаването на перфектната обтурация изисква не само умения и внимание към детайла, но и качествен материали и инструменти. Подобно на четките на художника или удобните обувки на атлета.

-инструментите трябва да отговарят на собствените професионални стандарти на клинициста

-малък набор от инструменти с максимално приложение, които спестяват клинично време с търсене на „най-подходящия”

При избора на моделажни инструменти обърнете внимание на следното:

  1. Качествена изработка

Инструментите да са изработени от висококачествен материал и до най-малкия детайл. Да притежават здравина и устойчивост на корозия, с безупречна форма.

  1. Кодировка

Използването на правилният инструмент за съответната стъпка пести време и енергия. Цветно кодираните инструменти са чудесен и лесен ориентир, както за клинициста, така и за неговите асистенти.

  1. Полиран работен край

При работа с лепкави композитни материали, ключово е да притежавате инструменти, които оформят материала без усилия. Високо полираните работни краища улесняват манипулирането на материала и работят за вас.

  1. Ергономична дръжка

Синдромът на карпалния тунел е широко разпространен сред денталните медици. Инструментите с тежка дръжка или малък диаметър водят до бърза умора, схващане в ръката и намаляване на финия контрол. Дебелата и лека дръжка към която може да са добавени и ретенционни елементи е най-подходящият избор, който ще увеличи работоспособността ви.

 

Натоварената и динамична дентална практика изисква внимание към всеки елемент, който може да повиши качеството и да улесни работата.