За нас

Oral Academy Bulgaria е една съвременна платформа за комуникация между колеги. Тя е една нова среда за обмяна на опит и идеи. Създадена е от млад колектив и цели скъсяването на разстоянието между денталните лекари във виртуалното пространство, както и взаимопомощ между тях при по-трудни клинични случаи.

Платформата има действаща фейсбук страница, където се обявяват основните публикации и новини, както и шест групи разпределени в шест направления. Група за еднодонтия с име “Oral Academy Endo”, група за орална и лицево-челюстна хирургия и патология с име “Oral Academy OMFS”, група за ресторативни възстановявания, протетична рехабилитация на дъвкателния апарат – съответно “Oral Academy Restorative”, група за ортодонтия - “Oral Academy Orthodontics”, група за маркетинг и управление на денталната практика "Oral Academy Management" и не на последно място – група за пародонтология и дентални импланти “Oral Academy Perio and Implants”. В страницата вече са публикувани много полезни материали, които се свалят безплатно. Някои от тях са анкетни листове за оценка за медицинския статус на пациентите, различни информирани съгласия, кратък справочник с антибиотиците, които се използват при одонтогенните инфекции, схеми за борба с анафилактичен шок и много други.

Сайтът на платформата е вече факт – https://www.oralacademy.bg . Очаквайте постепенно представяне на целият ни екип, който се състои от специалисти от цяла България.

 

Денталният туризъм, подобно на медицинския, е да пътувате, често до друга страна в търсене на алтернативни услги. Причините за денталният туризъм могат да бъдат много, но крайната цел е да проучите възможностите си и да не се ограничавате само до онези стоматологични услуги, които са в непосредствена близост. Често това може да накара хората да обикалят света в търсене на зъболекар или орален хирург, който отговаря на техните точни нужди, било то цена, качество или друго.

Защо денталният туризъм става толкова популярен?

Има много причини, поради които цените на медицинските услуги са толкова ниски в чужбина; по-ниски разходи за труд, по-ниски фиксирани разходи, по-ниски такси за образование и повишаване на технологичните стандарти при все по-ниски разходи. Дори на тези цени, по-лесният достъп до технологии и образованието наравно с международните стандарти правят денталния туризъм наистина привлекателен за обикновения американец.

Има ли недостатъци?

Потенциалните отстъпки са минимални и единственото основно притеснение би било злоупотреба (което може да се случи навсякъде, наистина), което в такъв случай би могло да има правен принос, а дори и да бъде преследвано, няма да си заслужава времето. Не забравяйте също, че правните въпроси са много по-бавни и непрактични в други части на света.

Основният дебат за денталния туризъм (или като цяло медицинският туризъм) е свързан със съотношението цена - качество. Истината е, че стандартите за качество на стоматологията в големите клиники и болниците в чужбина са на равни равнища с всички други в Щатите. Също така лесно можете да намерите възможни дестинации, международно признати клиники и лекари заедно с техните данни в интернет, така че няма от какво да се притеснявате.

Къде са най-добрите места за дентален турист?

Ако мислите да се присъедините към вълната от дентални туристи, но не сте сигурни къде да отидете, ето списък на най-добрите държави за дентален туризъм, които светът може да предложи.Сред тях се нареждат Индия, Мексико, Филипини, Панама, Испания, Унгария и Румъния

Съседката ни Румъния е перфектната страна за дентален туризъм в Европа. Румъния може да предложи почивка на разумна цена освен в Букурещ и прословутата Трансилвания, но ако се нуждаете от евтино, първокласно дентално лечение, това е мястото.

Нашата страна през последните години придобива все по-голяма популярност в сферата на денталния туризъм. Можем да отдадем това на висококачествената работа, материали, технологии и кадри, но и на прекрасната природа и културни обекти. България по нищо не отстъпва на гореспоменатите страни и скоро може да получи заслужено място сред редовете на страните с развит дентален туризъм, съчетавайки приятното с полезното.