За нас

Oral Academy Bulgaria е една съвременна платформа за комуникация между колеги. Тя е една нова среда за обмяна на опит и идеи. Създадена е от млад колектив и цели скъсяването на разстоянието между денталните лекари във виртуалното пространство, както и взаимопомощ между тях при по-трудни клинични случаи.

Платформата има действаща фейсбук страница, където се обявяват основните публикации и новини, както и шест групи разпределени в шест направления. Група за еднодонтия с име “Oral Academy Endo”, група за орална и лицево-челюстна хирургия и патология с име “Oral Academy OMFS”, група за ресторативни възстановявания, протетична рехабилитация на дъвкателния апарат – съответно “Oral Academy Restorative”, група за ортодонтия - “Oral Academy Orthodontics”, група за маркетинг и управление на денталната практика "Oral Academy Management" и не на последно място – група за пародонтология и дентални импланти “Oral Academy Perio and Implants”. В страницата вече са публикувани много полезни материали, които се свалят безплатно. Някои от тях са анкетни листове за оценка за медицинския статус на пациентите, различни информирани съгласия, кратък справочник с антибиотиците, които се използват при одонтогенните инфекции, схеми за борба с анафилактичен шок и много други.

Сайтът на платформата е вече факт – https://www.oralacademy.bg . Очаквайте постепенно представяне на целият ни екип, който се състои от специалисти от цяла България.

В поредица от няколко статии ще разгледаме СТЪПКА ПО СТЪПКА настройките,оборудването,формата и видовете дентални снимки, от които се нуждаете, за да правите невероятни дентални снимки във всекидневната си практика.

 

Флаш система за дентална фотография

Разбирането на разликата между рингова светкавица и система с двойна светкавица е толкова невероятно важно в пространството на денталната фотография. За начинаещи се препоръчва да закупите рингова. Въпреки това  двойната светкавична система осигурява по-творчески контрол върху снимките. 

 -Ринговата светкавица изстрелва голям обем светлина в една посока към зъбите. Това е идеално за осветяване на тъмен предмет като вътрешността на нечия устна кухина. Въпреки това, този голям обем светлина може да доведе до резки отражения от зъбите, които могат да ви дадат по-малко от желаното навън.

-Системата с двойна светкавица се различава по това, че можете да контролирате посоката на два различни източника на светлина, когато правите вашите стоматологични снимки. Това ще позволи по-равномерно разпределение на светлината върху вашия обект (зъби и устна кухина). Той е по-чувствителен към техниката и изисква известна работа; овладяването на тази система обаче ще ви позволи да направите невероятни снимки. 

 

Комплект огледала и ретрактори  

Фотографските огледала за зъбни оклузални (букални) са важни, когато влизате в цялостно планиране на лечението, ортодонтско лечение и презентации на случаи. Огледалата ви позволяват да направите серия от снимки, които заснемат цялата УК и ви дават много по-пълен преглед на оралното здраве на вашия пациент. 

Има много различни огледала, които могат да бъдат намерени онлайн. Огледалата се надраскват невероятно лесно, което в крайна сметка ги прави безполезени. Важно е да обучите персонала си как правилно да използва и стерилизира огледалата, за да увеличите дълготрайността на продукта. 

Ретракторите  вървят ръка за ръка с подходящи зъбни огледала. Те ви позволяват да екартирате меките тъкани, така че да можете да заснемете това, което искате, без никакви смущения или препятствия. 

ОГЛЕДАЛЕН РЕФЛЕКТОР

 

-Лесна употреба

-Автоклавируеми

-Гладки ръбове

РЕКРАКТОРИ

​-Не са автоклавируеми 

-Безпрепятствен изглед на зъбите

 

-Транспарентни ретрактори – за всекидневна употреба.

-Черни ретрактори – те не отразяват светлината и създават сянка. Използват се при определяне на цвят.

 

-C-shape ретрактори – отдръпват меките тъкани, по този начин се освобождава детайлно поле.

-V-shape ретрактор – екартира в по-голяма степен меките тъкани, подходящи за ортодотски снимки осигурявайки визуален достъп и до най-дисталните участъци.

 

Контрастьори

Стоматологични контрастьори  дават този елегантен черен фон на снимките. Наистина изглежда приятно за целите на денталния маркетинг. Има много начини да постигнете черен фон, но най-лесният начин е да използвате контрастьор за блокиране на оралните тъкани. Вижте тези популярни зъбни комплекти за контрастиране по-долу:

 

​-Алуминиева стомана 

-Предни естетични снимки 

  

Надхвърляхме всички различни аксесоари, за да направите страхотни стоматологични снимки. Надяваме се да отделите време за преглед на всички опции, преди да закупите нещо. 

                         

Това е! Сега нека приведем наученото в действие!