За нас

Oral Academy Bulgaria е една съвременна платформа за комуникация между колеги. Тя е една нова среда за обмяна на опит и идеи. Създадена е от млад колектив и цели скъсяването на разстоянието между денталните лекари във виртуалното пространство, както и взаимопомощ между тях при по-трудни клинични случаи.

Платформата има действаща фейсбук страница, където се обявяват основните публикации и новини, както и шест групи разпределени в шест направления. Група за еднодонтия с име “Oral Academy Endo”, група за орална и лицево-челюстна хирургия и патология с име “Oral Academy OMFS”, група за ресторативни възстановявания, протетична рехабилитация на дъвкателния апарат – съответно “Oral Academy Restorative”, група за ортодонтия - “Oral Academy Orthodontics”, група за маркетинг и управление на денталната практика "Oral Academy Management" и не на последно място – група за пародонтология и дентални импланти “Oral Academy Perio and Implants”. В страницата вече са публикувани много полезни материали, които се свалят безплатно. Някои от тях са анкетни листове за оценка за медицинския статус на пациентите, различни информирани съгласия, кратък справочник с антибиотиците, които се използват при одонтогенните инфекции, схеми за борба с анафилактичен шок и много други.

Сайтът на платформата е вече факт – https://www.oralacademy.bg . Очаквайте постепенно представяне на целият ни екип, който се състои от специалисти от цяла България.

В поредица от няколко статии ще разгледаме СТЪПКА ПО СТЪПКА настройките,оборудването,формата и видовете дентални снимки, от които се нуждаете, за да правите невероятни дентални снимки във всекидневната си практика.

Инраорални камери

 Понякога ефикасните козове изискват качество. Такъв е случаят и причината за използване на интраорални камери, особено по отношение на хигиена или просто когато фокусът е върху един зъб. Докато много колеги използват този удобен инструмент, всички практики трябва да имат по-солиден фотографски протокол и оборудване на разположение. Това е така,защото, ако не става въпрос за един или няколко зъба,интраоралната камера не успява да произведе изображения с диагностично качество.

Интраорални камери: 

 

Системи за смартфон

Всички базирани на смартфони системи за дентална фотография са по същество решения, които оптимизират осветлението с цел максимално увеличаване на потенциала на камерата на вашия смартфон.Произвеждат по-благоприятна светлина от тази на светкавицата на камерата, обаче да разчитате на качествата на камерата и обектива на смартфона е най-голямата заблуда.

 SmileLite MDP

Предимства

•Основното предимство на тези системи е лекотата с която изображения могат да бъдат споделяни, т.е. директно от вашия смартфон. SmileLite MDP има три регулируеми LED светлинни панела и предлага опция с напречен поляризационен филтър. Добра естетика.

Недостатъци

•В сравнение с други базирани на смартфони системи, SmileLiteMDP системата изисква две ръце за безопасна и правилна употреба. Това е също така най-скъпата от системите за смартфони.

 •Системите за смартфони остават податливи на оптични изкривявания и несъответствия, свързани с камерата на смартфона.

 

 

 

PhotoMed SDL

•Най-уникалната характеристика на PhotoMed SDL е Bluetooth-задействана дръжка, която позволява да се използва само с една ръка, освобождавайки  другата си ръка, за да  държите други аксесоари. Двата LED светлинни панела са на въртящи се панти, което позволява лека вариация в осветлението.

 

 

 Coco Lux Mobile Dental Photography 

•Регулируемите LED светлини на системата Coco Lux притежават естествените свойства на дневната светлина (5500K / CRI 90 Ra +). Цената е доста примамлива, както и удобството да се използва само с една ръка. 

Това са само някои примерни устройства, които сме представили в статията, след обстоен преглед в интернет можете да откриете тези, които да отговарят на Вашите изисквания като цена и характеристики.