За нас

Oral Academy Bulgaria е една съвременна платформа за комуникация между колеги. Тя е една нова среда за обмяна на опит и идеи. Създадена е от млад колектив и цели скъсяването на разстоянието между денталните лекари във виртуалното пространство, както и взаимопомощ между тях при по-трудни клинични случаи.

Платформата има действаща фейсбук страница, където се обявяват основните публикации и новини, както и шест групи разпределени в шест направления. Група за еднодонтия с име “Oral Academy Endo”, група за орална и лицево-челюстна хирургия и патология с име “Oral Academy OMFS”, група за ресторативни възстановявания, протетична рехабилитация на дъвкателния апарат – съответно “Oral Academy Restorative”, група за ортодонтия - “Oral Academy Orthodontics”, група за маркетинг и управление на денталната практика "Oral Academy Management" и не на последно място – група за пародонтология и дентални импланти “Oral Academy Perio and Implants”. В страницата вече са публикувани много полезни материали, които се свалят безплатно. Някои от тях са анкетни листове за оценка за медицинския статус на пациентите, различни информирани съгласия, кратък справочник с антибиотиците, които се използват при одонтогенните инфекции, схеми за борба с анафилактичен шок и много други.

Сайтът на платформата е вече факт – https://www.oralacademy.bg . Очаквайте постепенно представяне на целият ни екип, който се състои от специалисти от цяла България.

Зъболекарският кабинет може да бъде изключително стресова среда както за пациентите, така и за практикуващите лекари.
За щастие има много начини, чрез които може да се намали нивото му във вашата дентална практика.

Ето някои от по-ефективните методи:

1. Спазвайте много точно своя график.

Много от зъболекарите са склонни да подценяват продължителността на плануваните процедури, тъй като не обръщат внимание на подготовката на пациента и залата за манипулацията, както и последващото почистване на апаратурата и инструментариума – процедури, които обикновено се извършват от денталния асистент.
Ако прецизирате времето и графика си, няма да се налага да карате пациентите си да чакат, което значително ще намали нивото им на стрес.

2. Снабдете се с достатъчно оборудване.

Липсата на инструментариум и консумативи, особено тези за еднократна употреба, може да доведе до значително повишаване на напрежението както за вас, така и за вашите пациенти.
Уверете се, че кабинетът ви винаги е добре зареден, особено когато става въпрос за основни, ежедневно използвани неща.

3. Наемете асистент за всеки от денталните юнити.

Добре разработените практики често се разширяват, но е важно, освен за техническата база, да се погрижите и за наемането на допълнителен персонал, който да се грижи за настаняването и първоначалния контакт с всеки ваш пациент. Добре е за всеки дентален стол да имате назначен по един дентален асистент.

4. Бъдете готови за извънредни ситуации.

Възможно е в практиката ви да дойде спешен пацеинт с много силни локални болки и увредено общо състояние, или пък някой от чакащите болни да изпадне в тежко състояние, изискващо незабавна помощ. За да избегнете стреса за останалите пациенти и да намалите вашия собствен, е добре да сте подготвени, като поддържате практиката си обурудвана с медикаменти и пособия за оказване на спешна помощ. Би било добре , ако е възможно и да обособите специално място, в което при нужда да се обслужи нуждаещия се пациент.

5. Предлагайте възможности за гъвкаво плащане.

Финансовата част на стоматологичните услуги е един от най – стресогенните фактори при лечението, дори за пациентите с висок социален и финансов статус.
Затова, за да намалите неприятното усещане от тази точка, дайте различни финансови възможности и планове. Би било добре да сключите договор с банки, или кредиторски фирми за разсрочено плащане. Така стресът от риска да не получите парите си ще бъде минимален и за вас.

Има много начини да намалите стреса както за вас, така и за своя персонал и пациенти.Обърнете внимание на общата среда, финансирането и комуникацията с пациентите и доставчиците си. Следвайте съветите по-горе и ще забележите осезаемо намаляване на ежедневното ви напрежение.